Wedstrijdsecretariaat

Bezoekende teams, let op: Exstudiantes werkt mee aan het verplaatsen van haar thuiswedstrijden bij hoge uitzondering én louter in goed overleg met de wedstrijdsecretaris.
Bij verzoek tot verplaatsing van een wedstrijd minder dan 7 dagen op voorhand zullen de kosten van de zaalhuur worden doorberekend aan het bezoekend team/ de bezoekende club.
Zie hier voor de contactgegevens van de wedstrijdsecretaris.

Wedseccen

De KNVB stelt als eis dat het verplicht is een wedstrijdsecretaris te hebben in wedstrijden in de A-categorie en dat dit zeer gewenst is bij overige teams. Het bemannen van het wedstrijdsecretariaat noemen we voor het gemak vaak ‘wedseccen’. De teams wedseccen elke vrijdag bij elkaar.

Ook belangrijk is het slot van de wedstrijdkist. Deze is voorzien van een cijferslot, waarvan de code bij de aanvoerders bekend is.

Exstudiantes hanteert verder de volgende afspraken:

– Wanneer er twee wedstrijden op één avond zijn, ‘wedseccen’ de teams bij elkaar.
– Wanneer er vier wedstrijden op één avond zijn, dan ‘wedsect’ team 1 bij team 2 en andersom, en dat doen team 3 en 4 ook.
– Wanneer er slechts één wedstrijd is, wordt er geen team aangewezen om te ´wedseccen´.  Het team zal dan zelf de score moeten bijhouden.
– Wanneer er drie wedstrijden gespeeld geldt voor het seizoen 2022-2023 het volgende. Het team dat om 19:00 uur speelt wedsect haar eigen wedstrijd en zet alles klaar. Daarna kunnen spelende teams 2 en 3 van die avond bij elkaar wedseccen. Team 3 wedsect om 20:00 uur en team 2 wedsect om 21:00 uur en zorgt ervoor dat hal netjes wordt achtergelaten.

Uitgaande van ongeveer tien thuiswedstrijden per jaar en twee personen per wedstrijd komt dit neer op twee zogenaamde wedsec-beurten per speler per seizoen.

Spelregels

Wil je de spelregels nog eens goed nalezen, doe dan je voordeel met onderstaande links:

Spelregelboek KNVB

Handleiding scheidsrechters zaalvoetbal

Teamsponsoren