Clubinfo

Alumni Sportclub Exstudiantes Groningen is een zaalvoetbalvereniging die valt onder de koepel Stichting Alumni Sportclub Exstudiantes.

Exstudiantes Groningen heeft in het seizoen 2023-2024 zestiens zaalvoetbalteams die uitkomen in de competitie van de KNVB. Van deze zestien teams zijn er twaalf herenteams en vier damesteams. Meer informatie hierover bij het onderdeel teams.

Exstudiantes is een vereniging voor alumni (afgestudeerden) en is deels een verlengstuk van de studenten zaalvoetbalvereniging G.S.F.V. Drs. Vijfje. Het is niet noodzakelijk een diploma of bul te hebben om lid te worden van Exstudiantes; het gaat er om dat de leden bij de identiteit van de vereniging passen: een gezellige voetbalvereniging waarbij we respect voor elkaar en de tegenstander en plezier in en om het veld hoog in het vaandel hebben staan. Daarnaast probeert Exstudiantes hoger opgeleiden aan de stad te binden door ze gezelligheid te bieden en mensen in dezelfde levensfase met elkaar in contact te brengen.

De naam Exstudiantes slaat op ex-studenten; het Spaanse woord voor studenten is Estudiantes. Hiermee is de naam van de vereniging een knipoog naar de Argentijnse grote voetbalclub Estudiantes de la Plata uit Buenos Aires. Deze club, opgericht door studenten, is uiteindelijk een wereldberoemde club geworden.

De identiteit passend bij Exstudiantes wordt verder ontwikkeld in de vorm van passende activiteiten. Veel activiteiten vinden plaats in stamkroeg de Kale Jonker aan het Gedempte Zuiderdiep.

In het seizoen 2023-2024 speelt Exstudiantes Groningen haar thuiswedstrijden voornamelijk in Sportcentrum Kardinge en in de topsporthal van het ALFA-college. Meer informatie hierover bij de sporthallen.

Teamsponsoren